Spaceship

I forbindelse med Kelis’ (myspace) nye plate, Flesh Tone, argumenterte jeg for at den med fordel kunne leses innenfor et afrofuturistisk rammeverk. Nå er hun aktuell med en ny utgivelse som også viser til det ytre rom. I dag ble videoen til Benny Benassis (myspace) “Spaceship” sluppet.

I tillegg til Benassi medvirker her Kelis, apl.de.ap (myspace)  og Jean-Baptiste. Og dette er så definitivt afrofuturistisk dansemusikk.

Apl.de.ap. er også medvirkende i Black Eyed Peas (myspace) – det er selvsagt også will.i.am (myspace) , som igjen har produsert Kelis’ plate – og videoen til deres “Meet Me Halfway”” (fra 2009) må også kunne å spille både med det ytre rom som tema og antydningere av afrofuturisme (ikke minst når will.i.am rir på en elefant på en av Jupiters måner).

Det disse to eksemplene viser, som blir tydeligere og tydeligere for meg jo lenger jeg arbeider med afrofuturismen, er at den eksisterer på tvers av sjangere – og at det er mye interessant fortolkningsarbeide igjen her. Selv nå når afrofuturism har fått en oppdatert webside (her), er det påfallende hvor lite oppdatert den er på musikksiden, ikke minst i retning av popmusikk. Jeg mener selvsagt ikke at alle musikkeksempler som inneholder afrofuturistiske trekk automatisk blir gode, men rammeverket gir noen ekstra dimensjoner til lesningene.

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: