Oh What A World

Det er knapt noen som kan være over-the-top på helt samme måten som Rufus Wainwright (myspace). Her er et konsertopptak av “Oh What a World”:

(Originalen er fra Want One, 2003).

Jeg fant også en cover av den her i dag. Sonos – en vokalgruppe fra LA – gjør den, og den kan høres på deres MySpace-side.

4. mars skal Rufus ellers ha en konsert i New York som også skal minne om hans Blackoutsabbath-prosjekt. Selve Blackoutsabbath er 20. juni, der poenget er at vi skal skru av elektrisiteten i 12 timer. Jeg vet ikke helt om det hjelper, men det er morsomt å lese noen av hans siste skriverier om prosjektet. Som i nyhetsseksjonen på hans hjemmeside, fra 25. februar, om tørking av klær! “Drying Clothes on a Line: This I have totally switched to! I LOVE drying my clothes this way. Feels like I’m in an Italian movie and Marcello Mastrianni is my cheating husband.”

Advertisements

Tags: ,

2 Responses to “Oh What A World”

  1. Robin Says:

    Ah, så det var denne video, du mente. Den er desværre fra før, jeg selv havde opdaget Rufus, så jeg har aldrig set det live (til gengæld har jeg videon, den er hentet fra), men i samme periode begyndte han jo på det endnu mere flamboyante show til “Gay Messiah”, der involverer en korsfæstelse af ham selv iført toga og maske (!).

    “Oh what a world” fascinerer mig nu også i høj grad via dens opbygning over noget så ikonisk som Ravel’s “Bolero”.

  2. Erik Steinskog Says:

    Hei Robin, og velkommen på kommentar-sporet.

    Jeg synes generelt at Rufus’ Want-prosjekt er interessant. Og flamboyance er en av dimensjonene han spiller med. “Gay Messiah” er måske enda tydeligere i den retningen, mens “Oh What A World” også går i en lignende retning. Det er også en ‘gayness’/’queerness’ over Ravel-referansene også. Det er likevel ikke videre subtilt, om enn det er dyktig gjort, og det er vel en grunn for meg til å påpeke den over-the-top dimensjonen som han nærmest perfeksjonerer i klippet over.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: