Tintin (80+)

Det er sikkert ikke helt riktig å si at det er Tintins fødselsdag i dag, men det er i dag likevel 80 år siden hans første opptreden, 10. januar 1929 i Le Petit Vingtième, med Les Aventures de Tintin, reporter du Petit “Vingtième,” au pays des Soviets.

tintin-i-soviet

Men altså, selv om dette var første opptreden er det jo ikke helt en fødsel likevel, så dermed er det Tintins 80+-fødselsdag vi kan feire i dag. Og Tintins liv fortsetter, Steven Spielberg og Peter Jackson er i gang med en filmatisk adaptasjon.

En annen sak som har gitt visse krusninger i diskusjonene er forsøkene på å oute Tintin. I The Times skriver Matthew Parris at Tintin selvsagt er homo, noe som har gitt reaksjoner i Le Figaro, som igjen fører til kommentarer fra The Times’ Pariskorrespondent Charles Bremner. Og diskusjonen flytter seg videre til Dallas Voice, The Sun, og sikker mange flere steder. Og det er litt interessant å se hvilke indisier som trekkes fram, ikke minst fordi de er så gjenkjennelige, både for de med og uten gaydar. Og så kunne man jo spørre om det spiller noen rolle. Men uansett, man kan jo likevel feire litt her på en 80+-dag. Eller lese på websiten for tintinologister (her).

tintin

Advertisements

One Response to “Tintin (80+)”

  1. Claus Krogholm Says:

    Og nu viser det sig, at Tintin i virkeligheden var dansk – http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-19756387.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: