There Must Be An Angel

Mer englestoff. Jeg har alltid vært svak for videoen til Eurythmics’ “There Must Be An Angel.” Jeg får ikke embedded den fra youtube, men den kan ses her. Den har noen barokke dimensjoner som faktisk kan minne om videoen til Johnny Cashs versjon av “Hurt.” Samtidig er det nok også en annen barokk, men med engler og ornamenter som sentrale. Og forbindelsen mellom engler og ornamenter komme også i Annie Lennox’ stemme. Hun fraserer flott i låten. Men det får også følgende live-versjon til å bli riktig interessant. Her er det Joniece Jamison som åpner låten, og de ulike stemmene står flott til hverandre her.

(Munnspillsoloen er nok litt over-the-top, men også morsom som kontrast til Stevie Wonders her).

Videoen til “There Must Be An Angel” har også et gospel-aktig midtparti; det bryter litt med resten av låten. Men her, i en annen liveutgave, kommer det også fram gospel hos Lennox. Tempoet er satt ned, det er akustisk, og det er ganske så vakkert det hele.

Etter så mye velklang er det muligens helligbrøde å poste en coverversjon. Men utgaven til Leningrad Cowboys er ganske morsom, og også dyktig gjort både vokalt og i overgangene mellom musikkstiler. Men det er et stykke unna det barokke i den betydning jeg tenkte på innledningsvis.

Advertisements

Tags: , , ,

2 Responses to “There Must Be An Angel”

  1. Mads Says:

    Til trass for at den munnspelsoloen i mitt tilfelle verkeleg har brent seg inn i eit 2-3 år gamalt barnesinn må eg seie at dette var interessant å sjå att.

  2. Erik Steinskog Says:

    Det må da være verre ting som kunne ha brent seg inn i følsomme barnesinn…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: