Stemmer, ben og legger

Martha Wainwright er på turné for tiden, i etterkant av hennes plate med den fantastiske tittelen I Know You’re Married, but I’ve Got Feelings Too. Her er et liveopptak fra Utrecht for fire dager siden, med “Tower Song.”

Men hun har også spilt både i Oslo og i København, og i forbindelse med Københavnskonserten, i Vega, kom jeg så over anmeldelsen i Information. Og jeg stusser litt. “Martha Wainwrights ben” er tittelen, og anmeldelsen handler ikke minst nettopp om hennes ben. Jeg tar meg i å lure på om noe lignende kunne vært skrevet om en mannlig artist, for eksempel om hennes bror Rufus Wainwright? Og da kommer jeg jo så på hans “Between My Legs” fra fjorårets Release The Stars, her i en liveutgave med special appearance av Jake Gyllenhaal (legg også merke til de fantastiske sitatene fra Phantom of the Opera som kommer helt mot slutten).

Så kanskje er det mulig å fokusere på ben, lår og legger også selv om man driver med musikk? Men ellers er Martha Wainwright også god med coverversjoner, og når hun så har en sang kalt “Tower Song,” hva er mer logisk enn hennes cover av Leonard Cohens “Tower of Song”? Her live fra David Letterman.

Se ellers Cohen live med samme her (også med allestedsnærværende David Sanborn på sax). “Tower of Song” er ellers en sang med noen riktig flotte referanser til stemmer, særlig “I was born like this / I had no choice / I was born with the gift of a golden voice.” Og endelig, som avslutning, en duett: Martha Wainwright og Teddy Thompson med (Lennon/McCartheys) “We Can Work It Out” live i Abbey Road.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: