‘Shit’

Det er ikke så lenge siden jeg skrev om kunst og skitt, eller snarer kunst som representasjon av skitt. Nå har jeg kommet over en utstilling som tar skitt til nye høyder. 4. september åpner det en utstilling på Yvon Lambert Gallery i New York med tittelen “Shit.” Det dreier seg om fotografier av Andres Serrano, fotografier med titler som “Bull Shit,” “Deep Shit,” “Chicken Shit,” og, som bildet her, “Self-Portrait Shit”:

Det dreier seg altså om fotografier av skitt og avføring, men som er såvidt close-up at det nærmest blir abstrakte bilder. Og, som tittelen på overnevnte viser, her ser Serrano et ansikt. Lynn Yaeger har en interessant artikkel i the Village Voice, der man også kan finne flere bilder.

Advertisements

Tags:

3 Responses to “‘Shit’”

  1. Svenn Says:

    Dette begynner definitivt å bli bloggen som ikke leses mens man spiser!

  2. Erik Steinskog Says:

    Ja, unnskyld, jeg kan se at det muligens ble litt sterkt her i dag. Men tenk deg når bildene er nesten 2,5 meter høye også…

  3. Erik Steinskog Says:

    Oppdatering: På Aftenpostens webside er det en liten tv-reportasje fra utstillingen. Den gir et visst inntrykk av størrelsen på bildene. I tillegg er Serrano intervjuet. Og det mest interessante i intervjuet – synes jeg i det minste – er knyttet til hans ideer om skjønnhet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: