Master of Disaster

Det er mangt man kan studere på universiteter. Mange vil hevde at mitt eget fag ikke er særlig nyttig, og det kan det godt hende de har rett i. Andre vil hevde at jeg bare dyrker idiosynkratiske interesser – og altså til og med får lønn for det. Muligens har de også rett. Hvordan man måler slikt er ikke helt til å si.

Men nå leser jeg i Politiken og på hjemmesidene til Københavns Universitet om en ny utdannelse: Master of Disaster Management. Altså, katastrofehåndtering. Noen vil hevde at det burde universitetene være det riktige stedet og studere.

Advertisements

2 Responses to “Master of Disaster”

  1. Claus Krogholm Says:

    Men måske først og fremmest som case…

  2. Erik Steinskog Says:

    Det kan du si. For egen del tror jeg det var ordet “management” som satte tankene i gang. Det snakkes så mye om hvordan management-teorier gjør sitt inntog på universitetene; hvordan universitetet tar etter næringslivet når det gjelder ledelse og administrasjon. Og noen vil hevde det er en ulykke. Og dermed ble “diaster management” (uten bindestrek vel og merke) litt for mye av en betegnelse. Helt unfair, selvfølgelig, overfor masterutdannelsen i København, men like fullt talende.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: