Teddy & Rufus

For de som har fulgt karrieren til Rufus Wainwright er det vanskelig ikke også å ha kommet over Teddy Thompson. Likevel har nok ikke Teddy fått like mye oppmerksomhet, men det synes jeg han bør. Det er definitivt forskjell på de to, men begge er strålende låtskrivere og sangere med særpreg i stemmene. Litt ulike er de sjangermessig, men de fyller hverandre også godt ut. Biografisk har de fellestrekk siden de begge har rimelig berømte musikerforeldre; Teddy som sønn av Richard Thompson og Linda Thompson, og Rufus som sønn av Loudon Wainwright III og Kate McGarrigle, men det kan være liten tvil om at de nå står på egne bein.

Et sted man kan ha hørt dem sammen er på soundtracket til Brokeback Mountain. Der synger de en versjon av Roger Millers “King of the Road.” Her er en live-utgave fra Kenwood House, Hampstead, London i juli i år. To sangere – og ukulele!

Thomson kom med sin fjerde plate, A Piece Of What You Need, tidligere i år, og den første videoen fra plata er “In My Arms”:

Legg merke til orgel og organist rundt 1:45: Rufus kledd som Elvis.

Men som bonus til posten, og litt mer til coversamlingen, her er Teddy med “Ain’t No Sunshine” (for sammenligning kan man her se opphavsmannen Bill Withers’ utgave live fra 1971):

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: