Brundleopera

Så er den her, Howard Shores opera The Fly, basert på David Cronenbergs film fra 1986. Operaen hadde premiere i Paris, på Théâtre du Châtelet, den 2. juli og spilles til den 13. Og i september kommer den til LA Opera. Théâtre du Châtelet har lagt ut to korte klipp som gir et visst inntrykk. (en engelskspråklig utgave av intervjuet med Howard Shore kan ses her).

Jeg har ikke vært i Paris og sett den, og det går nok en god stund før jeg får sett den – selv om jeg har flere grunner til å være interessert i den. Samtidig er jeg også noe skeptisk. Kan nå filmen klare overgangen til operascenene? Og hva med samarbeid mellom Cronenberg og Placido Domingo? Det lyder ikke umiddelbart like opplagt som kombinasjonen av Cronenberg og Ballard eller Burroughs.

Noen andre har tenkt på det samme. Eller på noe som ligner. I en slags mash-up ligger det et klipp på youtube med scene fra Cronenbergs film fulgt av lydspor fra Phantom of the Opera. Det er muligens ikke særlig ærbødig (for noen av de to), men samtidig også litt morsomt. Så siden det er sommer:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: