Beste og verste coverversjon?

Som noen vil ha fått med seg (gjennom rapporter i BBC, Politiken og VG) er det blitt laget lister over verste og beste covers. Det er musikkmagasinet Total Guitar som har laget den siste og aktuelle oversikten.

Og “vinneren” av den verste er Celine Dion (og Anastacia) som gjør AC/DCs “You Shook Me All Night Long”:

Mens vinneren av den beste er Jimi Hendrix’ versjon av Bob Dylans “All Along the Watchtower”:

Hendrix’ utgave her vil nok også komme høyt på min egen liste (en liste jeg enda ikke helt har turt å begynne på). Samtidig er det en tydelig rockeestetikk i akkurat de kåringene som her er gjort. Skulle noen lesere føle seg kallet til å komme med forslag – på både verste og beste – be my guest.

Advertisements

One Response to “Beste og verste coverversjon?”

  1. Even Smith Wergeland Says:

    Takk for ein framifrå, variert, velskriven og interessant blog! Eg er samd med deg i at Hendrix sin versjon av “All along the watchtower” bør koma høgt på ei eventuell liste. Samstundes deler eg ditt synspunkt på den aktuelle kåringa, som heilt klart var prega av ein utilslørt rockestetisk ståstad. Derfor var også kåringa litt for tradisjonell og sneversynt, i alle fall etter mitt syn.

    Her er eit forslag frå meg til beste coverlåt: Oingo Boingos versjon av “You really got me” (Ray Davies, The Kinks), henta frå debutalbumet deira, Only A Lad (1981). Det særskilde med denne versjonen er at Oingo Boingo klarer å setja sitt eige varemerke på låten, samtidig som fleire karakteristiske trekk frå originalversjonen er ivaretekne. Godt gjort, dessutan, å gjera ein interessant vri på ein låt som er covra med så høg frekvens som denne.

    Og så den verste (her er det i grunnen langt fleire kandidatar, dessverre):

    De Nye Gitarkameratene, “Hallelujah” (L. Cohen). Dette var ein fin song ein gong i tida, men den inderlege og emosjonelt innstendige, men like fullt fattige, versjonen til Lind/Nilsen/Holm/Fuentes har øydelagt songen for min del.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: