Life on Mars?

har Phoenix landetMars, og jeg regner med at NASA er godt fornøyd. Og spørsmålet om hvorvidt det er liv på Mars har aldri blitt diskutert bedre enn av David Bowie, her i video fra 1973, regissert av Mick Rock.

Advertisements

2 Responses to “Life on Mars?”

  1. Knut Holt Says:

    Tja, spørsmålet om eventuelt liv på Mars er et tabuområde. En hører stadig gjentatt den løgnaktige frasen “indtrumentene er ikke laget for å detektere liv”.

    Dette er løgn. Om ikke registreringer fra ett instrument kan avgjøre om liv er nærværende, kan en sikkert kombinere flere medbrakte instrumenter for å besvare spørsmålet.

    Det synes som om en på forhånd har forberedt seg på å skjule saken om liv oppdages, og denne stadig gjentatte besvergelsen er et spykologisk og propagandamessig trekk for å lette en slik tildekning.

  2. Erik Steinskog Says:

    For eget vedkommende må jeg vel innrømme at det strengt tatt ikke spiller noen rolle. Det er litt høy X-files faktor hos deg synes jeg; enten det nå er en konspirasjon for å skjule eventuelt liv, eller hvorvidt ekspedisjonene har annet siktemål enn det som blir offisielt uttalt. Og “tabu” er vel sånn sett å strekke det vel langt, ikke minst gitt all mediedekningen om eventuelt funn av vann/is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: