Sensational!

Et stykke ut i behind the scenes filmen til David Lynchs reklame for Gucci by Gucci kan vi høre Lynch si sensational. Det passer på mange måter godt. Her har vi en reklamefilm som skal selge en duft, og dermed møtet mellom minst to sanser. På en måte er slike møtepunkter et av varemerkene hos Lynch. Flere steder i hans filmografi kan man formelig merke en duft eller lukt (kom gjerne med eksempler i kommentarene), og lyddesignene hos Lynch er alltid fascinerende. Her, i reklamen for Gucci, ser vi også andre lynchske trekk; fargespillet, de tunge teppene, etc. Her er videoen, starring Freja Beha Erichsen, Natasha Poly og Raquel Zimmerman.

Og her er behind the scenes. Legg merke til Lynchs håndbevegelser ca 1.30 ut i filmen. Det er som om han nærmeste modellerer modellene.

Jeg synes også det er interessant at man har valgt Blondies “Heart of Glass” fra 1978 som soundtrack. Det er lenge siden jeg har hørt den, men jeg ble sittende å tenke hvor godt den har holdt seg (man hører på en måte noe av bakgrunnen for Scissor Sisters og Hercules and Love Affair her).

Lyden og bildene arbeider sammen, samtidig, i tråd med sansningene som iscenesettes her er det duften av Gucci, men også en taktilitet vi finner i tepper og – ikke minst – i Lynchs hånd. På mange måter en synestetisk video.

Advertisements

One Response to “Sensational!”

  1. Gucci Accessories Says:

    Gucci Accessories…

    I found your site on technorati and read a few of your other posts. Keep up the good work. I just added your RSS feed to my Google News Reader. Looking forward to reading more from you….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: