Mer å gjøre med pianoer

Selvsagt kan man spille piano, men hvorfor ikke legge til noe mer? Et eksempel ble jeg oppmerksom på fra the well tempered blog. I Warszawa vil man kaste pianoer ut av vinduer. Dette er del av en PR-kampanje, og den knyttes an til 1863 da Chopins piano ble kastet ut av vinduet til hans søsters leilighet.

En annen mulighet er å brenne pianoer. Men da kan man jo gjøre det mens man spiller. Yosuke Yamashita spilte i forrige måned på en strand i Ishikawa og reproduserte dermed sin framføring av Kiyoshi Awazus kortfilm Burning Piano fra 1973. Hele 1973-filmen kan ses her.

Kritikken av å svi av pianoer ble møtt med argumenter fra 21st Century Museum of Contemporary Art, Kanazawa, med at dette var pianoer som var donerte, og som ingen dermed brukte. Veltemperert – eller well done?

Advertisements

2 Responses to “Mer å gjøre med pianoer”

  1. Svenn Says:

    Pianoknusing har vært gjort her til lands også! Andrej Nebb (Holy Toy, DePress med mer) slapp et piano 15 m rett ned under presentasjon av LPen ”Warszawa”. Nebb sier til Aftenposten (8/10 83): ”Bakgrunnen ligger i hva russerne gjorde med pianoet til Chopin. Chopin skrev revolusjonsetyder tidlig på 1800tallet, og de virket som en inspirasjon på folk i Polen som ville samle seg om reformer. Russerne hevnet seg ved å knuse pianoet hans”.

  2. Erik Steinskog Says:

    Takk for det. Og så med enda mer referanser til Chopin, Warszawa, og Polen. Strålende!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: