Nevermore

Til tirsdagens konsert på Borealis, med Stian Carstensen og Mike Patton, har Martin Kvamme laget plakat.

3d_poster.jpg

Kvamme har samarbeidet med Mike Patton tidligere, og laget cd-covers for Fantômas, Tomahawk, og Peeping Tom – i tillegg til mange andre (se hjemmesiden). Jeg er så gammel at jeg husker da vi kjøpte LP-er, og hvordan man tenkte at CD-en aldri ville kunne overta den visuelle dimensjonen knyttet til plateutgivelsene. Og selvsagt er det endringer. Men Kvamme er en av dem som også viser hvordan CD-coveret ikke er gitt en gang for alle, og hvordan man også kan arbeide visuelt innenfor dette mindre formatet.

Når det gjelder plakaten over ser jeg en forbindelse til coveret på Tomahawks siste, Anonymous (Ipecac, 2007). Men, som det observante leser kan se fra overskriften på posten, jeg får også assosiasjoner til Edgar Allen Poes “The Raven” (1845), der altså ravnen – the ebony bird – hevder hans navn er “Nevermore.” Men det er sikkert bare meg.

Advertisements

3 Responses to “Nevermore”

 1. Martin Kvamme Says:

  Heisann Erik.
  Ble tipset om denne av en kompis.
  Først, tusen takk for hyggelige kommentarer!
  Plakatene er vakum-formet i plast (på det høyeste er ravnene ca 3 cm). Teksten er sølvfoliert på matt sort plast. Format er 38×52 cm. Kan kjøpes på konserten for en hundrings (eller i Robot butikken i Bergen). Det er trykket opp 100 eks og vi jobber med å få til en signerings-runde med gutta (både i Bergen og i Oslo), men dette er ikke bekrefftet.

  Hilsen Martin:-)

 2. Erik Steinskog Says:

  Hei Martin.
  Hyggelig du stakk innom. Og takk for detaljer om plakatene. Sånn sett på webben ser de flotte ut, men etter din beskrivelse gleder jeg meg til å se dem sånn i “actual reality” også. Liker de tredimensjonale tingene her – det gjør noe med formatet (og ligner vel sånn sett også noe av det du gjør på coveret til Tomahawks Anonymous).

 3. Martin Kvamme Says:

  Er ikke noen direkte link til den siste Tomahawk platen (sånn bevisst, i alle fall), men ser jo selvsagt linken. Måtte først og fremst ha et motiv som så bra ut, smat var enkelt, (og som kunne gjøre seg på et slikt materiale). Deretter så er jo den opplagte med to fugler/duo. Har selv flere referanser og tanker om hva det skal bety, men det høres plutselig litt platt ut når forklaringen kommer, så det har jeg ikke lyst til å snakke om:-) + det er er jo fint at folk ser de de har lyst til i den selv:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: