?!? – avhandling – ?!?

Noen ganger blir man forbauset ved internettsøk. Jeg fant nettopp min egen doktorgradsavhandling tilgjengelig på et antikvariat i Uppsala. Annonsen sier “informed philosophical analysis” og “recommended reading” og det er jo hyggelig å høre; han tar seg også godt betalt for den – 500 svenske kroner. MEN, så står det at eksemplaret er “signed by author,” og jeg tar meg i å lure: hvem – av de jeg har gitt kopi av avhandlingen – er det som har solgt den? Eller er det for narsissistisk å lure på det? Og så gjør det jo noe med tidsfølelsen da, å være tilgjengelig på et antikvariat…

4 Responses to “?!? – avhandling – ?!?”

 1. Claus Krogholm Says:

  Så må jeg hellere passe på mit eksemplar. Med årene kan den måske ligefrem blive en formue værd?

 2. Erik Steinskog Says:

  Nå er det svenske kroner, men jo, en viss verdistigning siden 2002 må man si at den har hatt. Og den er jo skjelden i den forstand at den ikke finnes i så mange eksemplarer. Ellers var jeg fryktelig nær det antikvariatet i sommer, og skulle gjerne ha sett på signaturen – så vidt jeg husker står det mer enn navnet mitt i de fleste eksemplarene jeg har skrevet i. Så muligens kunne jeg fått noen hint om den tidligere eier.

 3. Torben Sangild Says:

  Hvorfor har jeg egentlig aldrig fået et eksemplar? Ikke med henblik på at sælge det videre, men slet og ret at have stående på hylden og læse og henvise mine studerende til.

 4. Erik Steinskog Says:

  Torben: det må skyldes en forglemmelse. Eventuelt at vi hadde noe mindre med hverandre å gjøre på det tidspunkt jeg delte ut eksemplarer. Og at jeg så hadde færre igjen og har spart på dem (de kan jo bli noe verd). Vi må gjøre noe med det. Promise.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: