Ny plate – Box: Studio 1

Jeg vil gjerne gjøre oppmerksom på en ny plate. rune grammofons siste utgivelse, Box, Studio 1 (se her). Det er første møtet med en kvartett som består av Raoul Björkenheim på gitar og viola da gamba, Trevor Dunn på bass, Ståle Storløkken på tangenter og elektronikk, og Morgan Ågren på trommer. Samlet sett har disse musikerne imponerende CV-er, Björkenheim med bl.a. Scorch Trio, Dunn med Mr. Bungle, Fantômas, John Zorn’s Electric Masada, Storløkken med Supersilent, Humcrush, Terje Rypdal, og Ågren med Zappa’s Universe blant mye annet. Plate er improvisert i studio og består av seks spor, alle kalt “untitled” og i tillegg nummerert.

Slik improvisasjon kan være vanskelig å få til, ikke minst på plate. For egen del synes jeg det er formgivingen og dynamiske variasjoner som ofte er vanskeligst å fange på plate. Men kvartetten lykkes godt. Det ligger en jazzdimensjon i bunn her, men en jazz med mange rockeelementer, samtidig som improvisasjonene strekker seg i mange retninger. Støykilder – både av rytmisk og elektronisk art – er rikt tilstede, og utfordrer klanglig. Men det er samspillet, hvordan musikernes ideer blir spilt videre på, som gjør plata til det den er.

Min anmeldelse av plata i Bergens Tidene, hvor jeg er en av flere tilknyttede musikkanmeldere, kan leses (og kommenteres) her.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: